Verkocht € 950.000,- k.k. - landhuis

Rijsbergen – Pannenhoefsebaan 18

In het buitengebied van Rijsbergen gelegen luxe landhuis met bijgebouwen, royale kelder met hobbyruimte en wijnkelder. Op begane grond zijn 1 slaapkamer met badkamer aanwezig en op de verdieping zijn 3 slaapkamers en een badkamer gesitueerd. Gelegen op een perceel van ca. 1.700 m², eventueel met meer grond aan te kopen tot maximaal 6.140 m² inclusief weide met stal.

Dit landhuis is gelegen in Rijsbergen.

Ligging
Dit unieke pand is zeer landelijk gelegen aan een rustige weg buiten de bebouwde kom in het mooie buitengebied van Rijsbergen. Voor uw dagelijkse benodigdheden is het centrum van Rijsbergen, op slechts enkele autominuten gelegen, bereikbaar. Hier heeft u volop keuze in supermarkten, cafés, restaurants, sportgelegenheden en overige winkels. Openbaar vervoer is op fietsafstand aanwezig en de snelwegen A 58 Breda-Roosendaal en E 19 Breda-Antwerpen zijn op ca. 10 autominuten gelegen, evenals de stad Breda en dorpskern Etten-Leur.

Bouwaard
Het luxe huis is traditioneel en duurzaam gebouwd met gemetselde (ca. 150 jaar oude bakstenen) spouwmuren, een betonnen kelder, betonnen begane grond- en betonnen verdiepingsvloer en houten zoldervloer. De kapconstructie is gedekt met bijzonder goed isolerende dak elementen, waarop een traditioneel gedekte rieten kap is aangebracht (in 2018 schoon gemaakt en bijgewerkt). De hardhouten kozijnen zijn voorzien van HR++ beglazingen. De aansluitingen van de rieten kap met de gevels zijn voorzien van onderhouds vrije kneldelen. Het object is voorzien van 4-seizoenen verwarming (airco, wtw en cv-installatie) met radiatoren die zowel kunnen koelen als kunnen verwarmen. De tegelvloeren zijn voorzien van vloerverwarming.

Bijzonderheden
– De radiatoren van het duurzame 4-seizoenensysteem kunnen ventilator gestuurd verwarmen en koelen.
– Certificaat “veilig wonen” met overal politie keurmerk hang- en sluitwerk + gelijk sluitende cilinders.
– Alarminstallatie vernieuwd in 2018, met brandalarm.
– Het huis en de bijgebouwen zijn rondom voorzien van Belgisch hardsteen dorpels en waterslagen.
– In alle ruimten zijn hoge plinten toegepast.
– Alle binnendeuren zijn massief met facet-geslepen glas in bovenlichten en bronskleurig deurbeslag.

Begane grond
De hal met vide geeft toegang tot een toiletruimte, woonkamer, kantoor-/hobbyruimte en via de open hardhouten (Iroko) trap de verdieping. De woonkamer heeft een kalkstenen schouw met inbouw gashaard en dubbele openslaande tuindeuren. Via de open doorgang komt u in de keuken met U-vormig keukenblok met diverse moderne apparatuur. De dubbele tuindeuren geven toegang tot een mooi terras. Vanuit de bijkeuken kunt u naar een portaal met aan de voorzijde een 2e toegangsdeur vanaf buiten en kunt u naar een strijkkamer, de kelder, bijkeuken-berging en naar een ruime slaapkamer met eigen badkamer. De bijkeuken heeft een achterdeur en een eenvoudig keukenblokje. Hier zijn ook de aansluitingen voor de wasmachine en droger gesitueerd. Tevens is er een toiletruimte en aan de voorzijde zijn dubbele openslaande deuren naar de oprit aanwezig.

Kelder
De trap naar de kelder is in de kelder voorzien van een deur, waarachter zich 2 grote ruimten bevinden. In de linkerruimte is een bar met spoelbak en koelkast. Tevens is er een wijnkamer aanwezig met een speciale koeldeur en onder de trap is een trapkast aanwezig. Het rechterdeel is middels een open doorloop bereikbaar, deze ruimte wordt momenteel gebruikt als hobbyruimte (biljart). Er is ook een podium aanwezig

Verdieping
De zeer royale overloop met fraai vide-hekwerk verleent u toegang tot 2 slaapkamers en een ruime badkamer in de hoofdbouw en tot een zeer royale slaapkamer met inloopkast in de aanbouw. In de slaapkamer linksvoor is een vlizotrap aanwezig naar de bergzolder in de hoofdbouw. De ruime badkamer beschikt over een dakkapel, whirlpool ligbad, wastafelmeubel, wandtoilet en douchecabine. Vanuit de zeer royale slaapkamer linksachter heeft u een prachtig uitzicht over de eigen achtertuin, hertenweide en achterliggende weilanden. In de technische ruimte zijn de cv-combiketel, warmtewisselaar en wtw unit ondergebracht. In de aanbouw is een zeer royale slaapkamer met open doorgang naar een ruime inloopkast. Deze ruimten zijn open tot de nok en de slaapkamer beschikt over een dakkapel.

Zolder
De zolder bestaat uit 2 ruimten met een schoorsteenkanaal in het midden. De wanden en het dak zijn niet voorzien van een nadere afwerking.

Garage-berging (ca. 4,1×5,1m), met een carport (resp. 3,4×5,4 m en 6,8×5,9m).
De oprit, welke afsluitbaar is middels een elektrisch bedienbare poort, leidt naar een berging met carport voor 2 auto’s rechts en eveneens een carport. Alle bestratingen zijn van natuursteen en gebakken klinkers. De berging is geïsoleerd en voorzien van zinken hemelwaterafvoeren. De garage berging heeft dubbele openslaande deuren aan de voorzijde.

Tuin
De zij- en achtertuin zijn geheel afgesloten deels met hagen en deels met hagen en gaashekwerk. De tuin is onder architectuur aangelegd en is voorzien van regen-installatie (met vaste aansluitpunten voor regenleiding of sproeiers) met pomp en put. De rondom aanwezige buiten- tuin- en carport verlichting kan automatisch en handmatig geregeld worden. Tevens zijn er diverse (hoogstammige) fruitbomen aanwezig. Vanaf het prachtige terras achter de woonkamer is het heerlijk genieten van het wijde uitzicht achter.

Achter de achtertuin is een weide gesitueerd (die eventueel bij aan te kopen is), welke geheel afgerasterd is met wildgaas 2 m1 hoog en voorzien van schrikdraad en een automatische watervoorziening. Hierin is een stal geplaatst met asbestvrije golfplaten dak.

1.700 m2 4 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview