Te koop € 1.150.000,- v.o.n. - villa

Terheijden – Schansstraat

The Way We Build en RSW Bouw presenteren in samenwerking met
GB Makelaars de luxe en duurzame ‘Villa Terheijden’.

TERHEIJDEN
Hoogwaardig wonen.

Terheijden krijgt er een 21e eeuwse hof bij. In het centrum van het gemoedelijke Terheijden worden op op de grond van een voormalig kasteeltje, later dorpsboerderij, luxueuze huizen gebouwd onder de naam “De Weelde”. De meeste woningen worden eind 2022, begin 2023 opgeleverd. Als sluitstuk wordt aan de rand van ’t Gezaaid een hybride villa gebouwd. Direct aan een groene oase van het levendige dorp, woont u in ‘Villa Terheijden’ op een bijzondere plek met grote historische, culturele en natuurlijke waarde. De luxueuze woning, de groene omgeving en nabijheid van Breda maken ‘Villa Terheijden’ tot een bijzondere woonlocatie. Landelijk èn groen. “Villa Terheijden’ staat te midden van prachtige landschappelijke elementen, als het riviertje Mark, vestingwerk ‘Kleine Schans’, windmolen ‘de Arend’ en de Sint-Antonius Abtkerk. Bewoners kunnen in de omgeving genieten van groen en water met weidse vergezichten over landerijen. Terheijden biedt u een unieke kans om in een groene omgeving te wonen.

De Schansstraat is een karakteristiek smal straatje, dat de vorm van de Kleine Schans volgt en uitkomt bij de haven. Het wegdek bestaat uit natuurstenen straatstenen, de zogenaamde kinderkopjes, die in 1892 gelegd zijn. Aan de Schansstraat ligt een voormalige boerderij, ooit een bijgebouw van een 15e eeuws kasteeltje omringd door een gracht. In deze boerderij wordt nu het pomphuis van het nieuwe warmtenetwerk gevestigd, waarbij warmte uit het oppervlaktewater van de Mark wordt gehaald. Op het terrein van het voormalige slotje en de boerderij is de nieuwe woonwijk “de Weelde” ontwikkeld.

Terheijden ligt nabij Breda en Oosterhout. Het dorp dankt zijn ontstaan aan rivier Mark. Doordat dit water in verbinding stond met de zee is door eb en vloed in de loop der tijd een zandrug ontstaan. Op deze zandrug ontstond het lintdorp Terheijden. Een gebied met grote landschappelijke en cultuurhistorische waarde. De voormalige Heerlijkheid Terheijden – ooit onderdeel van de Baronie van Breda – behoort nu tot de gemeente Drimmelen. Men vindt er ruimte in een rijk en historisch landschap, met voorzieningen binnen handbereik in de stad Breda en dichtbij nationaal park de Biesbosch.

BREDA BINNEN HANDBEREIK
Breda, een gastvrije en warme stad. In Breda hoef je je nooit af te vragen wat je kunt gaan doen. Geniet van de mooie historische binnenstad, struin door de leukste winkelstraten, zoek het rauwe randje op in het Havengebied of vul je longen met frisse lucht in al het groen in en om Breda. Het centrum van Breda ligt op circa 6 kilometer afstand en is daarmee goed met de fiets bereikbaar.

RIANT WONEN IN HET GROEN

EEN RUIME WONING
Wonen in ‘Villa Terheijden’ betekent genieten en verwonderen. U kunt rekenen op volwaardige luxe met een hoog afwerkingsniveau en veel ruimte voor eigen inbreng om het geheel nog persoonlijker te maken. ‘Villa Terheijden’ biedt verschillende keuzemogelijkheden: de sanitaire ruimtes, de keuken en de vloerafwerkingen kunnen naar eigen idee worden uitgevoerd. Speelse vormen, hoogwaardige afwerking en de vrijheid om eigen keuzes te maken in indeling en afwerking, geven wonen in ‘Villa Terheijden’ een extra dimensie. Materialen zijn met liefde en oog voor detail gekozen en geven een bijzondere uitstraling en finish aan het gebouw. Grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval en bieden een ontspannen overgang met buiten. Ook de verharde buitenruimte om het huis heen, de diepe tuin en de mogelijkheid tot het maken van uw eigen natuurzwembad, dragen bij aan de buitenbeleving in uw woning.

TUIN MET NATUURZWEMBAD
Een natuurzwembad brengt ecologie en design samen. Heeft u altijd al een zwembad in de tuin willen hebben? In de diepe achtertuin van ‘Villa Terheijden’ kan het met gemak. Een natuurzwembad is de biologische versie van een traditioneel zwembad. Het ziet eruit als een klassiek zwembad, maar functioneert volledig biologisch. Het water van een natuurzwembad is zuiver en mild voor huid en natuur, het vereist geen chloor of andere giftige chemicaliën en biedt ultiem zwemplezier in kristalhelder water. Een natuurzwembad kan daarnaast esthetisch verantwoord worden ingepast in de natuurlijke omgeving. Daardoor zijn natuurzwembaden jaarrond een waardevolle toevoeging aan de buitenruimte. Het water is verkwikkend, gezond en biedt een heerlijke plek om bij te relaxen.

KEUKEN OP MAAT
Wilt u van een keuken op maat? Wij kunnen u helpen om uw droomkeuken te realiseren. In de nieuwbouw van ‘Villa Terheijden’ hoeft u niet te rekenen op standaardoplossingen maar kunt u zelf uw unieke droomkeuken op maat laten maken. Speel met verschillende stijlen of creëer uw eigen unieke stijl. Met uw eigen ontwerp kunt u de keuken op maat afstemmen en in harmonie brengen met de rest van de woning.
De architecten van ‘Villa Terheijden’ kunnen ervoor zorgen dat uw keuken aan al uw wensen voldoet.

DUURZAAM & FUTURE PROOF
‘Villa Terheijden’ maakt duurzaam en innovatief wonen mogelijk. Het geheel is aangesloten op het ‘Traais Energie Collectief ’, heeft een WTW installatie (Warmte TerugWinning – is een balansventilatie die ervoor zorgt dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht
wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht te verwarmen), zonnepanelen, duurzame houtbekleding en daar waar mogelijk worden er circulaire materialen toegepast. Doordat u op de begane grond een extra badkamer heeft en een aparte slaapkamer kunt realiseren, bestaat er de mogelijkheid om gelijkvloers te wonen. De woning is dus levensloopbestendig!
Kortom een gasloos gebouw dat energiezuinig en toekomstbestendig wonen belichaamd.

KOOPSOM
De koopsom bedraagt € 1.150.000,-
DE KOOPSOM IS VRIJ OP NAAM.

IN DE KOOPSOM IS ONDER ANDERE BEGREPEN:
• Grond- en bouwkosten, inclusief loon- en materiaalkostenstijging
• Kosten van architect en overige adviseurs
• Toezichtkosten tijdens de bouw
• Aanlegkosten telefoon, cai en nutsvoorzieningen
• Overdrachtsbelasting inclusief courtage van de verkopend makelaar
• Omzetbelasting (21%)
• Kosten Woningborggarantie

NIET IN DE KOOPSOM BEGREPEN ZIJN:
• Financieringskosten
• Notariskosten voor de eventuele hypotheek
• Abonnee- en aansluitkosten cai, telefoon, internet
• Kosten voor meerwerk opties

Dit document fungeert niet als contractstuk. De impressies en plattegronden geven een indruk van ‘Villa Terheijden’. Alle maatvoering zijn circa-maten.
De woonoppervlakte is gemeten volgens NEN 2568. Hoewel de impressies, plattegronden en overig getoonde beelden met de grootst mogelijke zorg zijn samengesteld kunnen hier geen rechten aan worden ontleend.

RSW BOUW – GB MAKELAARS – THE WAY WE BUILD

RSW Bouw is als ontwikkelende bouwer actief in zowel de woningbouw als utiliteitssector. Een open blik met oog voor details leidt daarbij veelvuldig tot verrassende ideeën. RSW Bouw denkt ‘out of the box’ en proactief mee en neemt krachtdadig verantwoordelijkheid, ook voor risico’s. RSW Bouw investeert in langdurige samenwerkingen met partners waar ze op kunnen bouwen. Het sterk klantgerichte bedrijf is daarnaast betrokken bij de wereld om hen heen. Toekomstgericht bouwen en duurzaamheid loopt als een rode draad door alles wat zij doen.

GB Makelaars is in 2002 opgericht door Hans van der Gijp. Vanaf de start heeft het kantoor zich gericht op aan- en verkoop van exclusieve woningen en monumentale vastgoedprojecten. De laatste jaren is GB marktleider in dit segment met een crew waarop je kan bouwen en vertrouwen. Naast ruim 30 jaar ervaring in het makelaarsvak, is de basis van het succes: integriteit, persoonlijke benadering en een zeer hoog service level. Daarmee is in de loop der jaren het vertrouwen gewonnen van een vaste kring van bijzondere en
waardevolle cliënten. GB Makelaars voelt zich passioned owners voor de uitdagingen van morgen.

The Way We Build is een jong, ambitieus bureau met veel ervaring, opgericht door Arjen Aarnoudse en Farah Agarwal. Samen met ons team zorgen we ervoor dat elk project scoort op ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid, materiaalgebruik en esthetiek.
Vanaf het begin van hun loopbaan hebben Arjen en Farah zich verdiept in duurzaam en ecologisch bouwen. Zij streven ernaar om kwalitatief hoogwaardige projecten te realiseren met elk een eigen en unieke positieve bijdrage aan het milieu en omgeving.
Bij duurzaamheid en ecologisch bouwen gaat het niet om een handje vol mensen die alles perfect doen, maar om miljoenen mensen die hun best doen om klimaatbewust te leven. Laten we de manier waarop we bouwen veranderen – Let’s change the way we build!

602 m2 4 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview