Te koop € 4.000.000,- k.k. - landgoed

Teteringen – Laanzichtweg 60

Buitenplaats Laanzicht
Op een unieke locatie, enigszins verscholen achter de volwassen bomenstand bieden wij u, met gepaste trots, aan dit voormalige klooster met haar scala aan gebruiks- en bewoningsmogelijkheden. Het imposante landhuis dateert uit 1798 en is sinds 2015 in gebruik als woonhuis. Het object ligt op een steenworp afstand van de dorpskern, golfbaan De Haenen, de Teteringse Bossen en kent een uitstekende verbinding met diverse uitvalswegen. Ook de bruisende binnenstad van Breda, met haar treinstation, is binnen enkele autominuten bereikbaar. We bieden u het object aan met circa 3 hectare grond, optioneel resteert nog ruim 1 hectare.
Op het riante perceel bevinden zich een zwemspa, deze wordt verwarmd middels een warmtepomp, diverse, inpandig bereikbare, multifunctionele bijgebouwen van ca. 450 m2 oppervlakte, thans in gebruik als kantoor, garage, bioscoop, carport en een sport/recreatieruimte met aansluitend een luxueus recent geheel gemoderniseerd.

Begane grond
Overdekte entree met dubbele voordeur.
Ruime ontvangsthal met imposant trappenhuis naar de eerste verdieping en toegang tot de gang van waaruit een viertal woonruimtes toegankelijk zijn.
Aan de rechterzijde van de villa bevindt zich een woonkamer en-suite met separate televisiekamer deels voorzien van ornamenten plafonds.
Aan de linkerzijde treft u een tweede sfeervolle woonkamer en-suite met fraaie plafonds, schouw en vaste kasten.

Keuken
Volledig geoutilleerde, zeer riante woonkeuken met kookeiland, alle denkbare inbouwapparatuur, houten vloer, marmeren schouw en stucwerk plafond.
Hal/ achterentree / leveranciersingang voorzien van lift naar de eerste en tweede verdieping en toegang tot de
achterruimte van het landhuis met bijkeuken en 2 toiletruimtes.

Eerste verdieping
Ruime overloop met klassieke trapopgang naar de tweede verdieping, toegang tot het riante dakterras, en de 5
slaapvertrekken waarvan de master bedroom over een eigen badkamer beschikt.
Master bedroom met eveneens openslaande deuren naar het dakterras, inbouwkast en eigen luxe badkamer met
wastafelmeubel en inloopdouche.
Slaapvertrekken
Slaapkamer 2 met toegang tot het dakterras
Slaapkamer 3
Slaapkamer 4
Slaapkamer 5
Separate toiletruimte
Gastenbadkamer met wastafelmeubel, ligbad en douche.

Klassiek, riant dakterras van ruim 43 m2 met kunstgrasmat en fabuleus uitzicht over de eigen buitenplaats Laanzicht en
prachtige zichtlijnen over de directe omgeving.

Tweede verdieping en zolder
De tweede verdieping kent een woonoppervlakte van 220m2. Thans bevinden zich er een een tweetal douches en toiletruimtes en een aantal kantoor- en eenvoudige slaapvertrekken. De zolder is via een vaste trap bereikbaar en kent een oppervlakte van circa 137m2.
Op relatief eenvoudige wijze zijn deze verdiepingen t.b.v. elk gewenst gebruik in te delen. Graag verwijzen wij hiervoor naar de plattegronden.
Gastenverblijf voorzien van woonkamer, open keuken met inbouwapparatuur, badkamer en slaapkamer.

Algemeen:
* Exacte kadastrale grens nader in overleg te bepalen.
* Schilderwerk buitengevels 2022.
* Lift welke toegang biedt tot de eerste en tweede verdieping.
* Op het perceel bevinden zich een tweetal parkeerplaatsen voor ruim 40 auto’s.
* In verband met het multifunctionele karakter van dit unieke object zijn wij thans met de gemeente Breda in gesprek over de diverse bestemmingen. Waarbij de gemeente heeft aangegeven open te staan voor diverse initiatieven.

Verkoopvoorwaarden
Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 220 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Disclaimer verkoopbrochure
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

30.916 m2 15 2
De woning op Googlemaps
De woning op Streetview