Verkocht € 389.000,- k.k. - bungalow

Ulvenhout – Wilhelminaplein 4

Op markante locatie gelegen aan het Ulvenhoutse bos nabij de dorpskern en Breda-Zuid gesitueerd, bieden wij u aan deze vrijstaande, charmante bungalow met aangebouwde garage, tuin rondom en aan de voorzijde vrij uitzicht over een plantsoen. Deze bungalow biedt legio ver- en uitbouwmogelijkheden (zie bijgevoegde voorstellen).

Indeling
Begane grond:
Overdekte entree.
L-vormige ontvangsthal (circa 2.35 x 3.80m en 2.40 x 1.10m) met plavuizenvloer, meterkast en toegang tot:
Living (circa 6.20 x 4.00m) met laminaatvloer, schuifpui naar het overdekte zijterras en vaste kast. Vanuit de living heeft men vrij uitzicht op een plantsoen.
Keuken (circa 3.70 x 2.75m) met natuurstenenvloer, 2 vaste kasten waarin opstelling cv-unit en toegang tot de bijkeuken. De keukeninrichting is voorzien van een kunststof aanrechtblad, spoelbak, 4-pits kookplaat en roestvrijstalen afzuigschouw.
Bijkeuken (circa 2.65 x 1.70m) met plavuizenvloer, aansluitpunt ten behoeve van wasapparatuur en loopdeur naar tuin.
Vanuit de eerder genoemde ontvangsthal bereikt men de masterbedroom, badkamer en portaal.
Masterbedroom (circa 3.70 x 3.25m) met houtenvloer, vaste kast en loopdeur naar badkamer:
– Volledig betegelde, moderne badkamer (circa 1.75 x 2.30m) voorzien van ligbad met thermostaatkraan en douchescherm, vaste wastafel in meubel, vaste kast, design radiator en natuursteenvloer.
Portaal met plavuizenvloer welke toegang geeft tot toiletruimte met fonteintje en een 2-tal slaapkamers:
– Slaapkamer (circa 2.90 x 4.75m) gelegen aan de achterzijde met 2 vaste kasten en laminaatvloer;
– Slaapkamer (circa 2.35 x 3.50m) gelegen aan de achterzijde met 1 vaste kast en laminaatvloer.

Tuin:
De privacy biedende tuin is rondom gelegen en voorzien van een groot terras aan de voorzijde (zuiden) met zonnescherm en vrij uitzicht alsmede een royale oprit ten behoeve van een 3-tal voertuigen.

Garage:
Garage met platdakconstructie, stalen kanteldeur, loopdeur en voorzien van elektra. De garage met oprit is gelegen aan de achterzijde van de bungalow en bereikbaar via de Rouppe van der Voortlaan.

Algemeen:
Algemeen:
De bungalow is gelegen aan het Ulvenhoutse bos nabij het natuurgebied Markdal, sportpark Jeugdland aan de overzijde, de dorpkern, het Ginnekenmarktje en het bruisende stadscentrum van Breda is op korte afstand bereikbaar.
Wij wijzen u graag op de legio ver- en uitbouwmogelijkheden waarvoor deze bungalow zich uitstekend leent. In deze brochure treft u een tweetal opties aan welke wij u geheel vrijblijvend aanbieden.
Momenteel wordt de zij tuin, bij het bos, door de huidige eigenaren gehuurd van Staatsbosbeheer.
Aangezien de woning ouder is dan 55 jaar zal in de NVM koopakte de Algemene Ouderdomsclausule worden opgenomen.

Historie:
Deze bungalow is gelegen naast het voormalige gemeentehuis van Nieuw-Ginneken waarin moderne appartementen zijn gerealiseerd. De bungalow behoorde in het verleden toe aan de conciërge van het gemeentehuis.

Het Wilhelminaplein is het plein vóór het voormalige gemeentehuis van Nieuw-Ginneken in Ulvenhout, een pareltje van Wederopbouw. Met de Wederopbouw wordt de periode aangeduid na de afloop van de Tweede Wereldoorlog. Wederopbouw staat in Nederland voor moderne stadsuitbreidingen met veel groen en frisse lucht en toepassing van moderne materialen.
Het Wilhelminaplein maakt deel uit van de uitbreiding van Ulvenhout van na de Tweede Wereldoorlog, ontworpen door de Ulvenhoutse architect en stedenbouwkundige ir. Alph. Siebers. Hij ontwierp ook het gemeentehuis. Het plein vertoont dus een grote eenheid van stedenbouw en architectuur. Het herinnert tevens aan het bestaan van de onafhankelijke gemeente Nieuw-Ginneken tussen 1942 en 1997.
Alphons Siebers (1893-1978) was een katholieke, traditionalistische architect. Zijn opvattingen waren sterk verwant met die van de Delftse School rond M. Granpré Molière. Het katholicisme en een bezinning op het lands eigen waren volgens hem de wegen om tot een betere maatschappij te komen die net als in de middeleeuwen een echte gemeenschap moest zijn, een natuurlijke orde. Zijn werkwijze, zeker in zijn stedenbouwkundige werk, was echter modern en zakelijk. Daarom wordt hij gerekend tot een van de pioniers van de moderne stedenbouw. Het ideaal van een harmonisch en hiërarchisch opgebouwde gemeenschap vertaalde zich in een voorkeur voor tuinsteden en wijken met eigen voorzieningen, van elkaar gescheiden door groenstroken.
De bouw van het gemeentehuis van Nieuw-Ginneken heeft nog jaren op zich laten wachten. In 1942 werd het dorp Ginneken geannexeerd door Breda. De dorpen Bavel en Ulvenhout vormden toen een nieuwe gemeente, Nieuw-Ginneken. Tot de ingebruikneming van het gemeentehuis in Ulvenhout was de gemeente Nieuw-Ginneken gehuisvest in het oude gemeentehuis van Ginneken en Bavel aan de Raadhuisstraat in Ginneken.

585 m2 3 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview