Te koop € 1.800.000,- k.k. - landhuis

Waalwijk – Akkerlaan 20

Aan de rand van Waalwijk en grenzend aan Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen ligt deze charmante, vrijstaande riet gedekte villa genaamd: ‘Vlaendrenhof’. Deze villa ligt op een perceel van 2.639m², is gebouwd in 1962 en biedt door zijn woonoppervlakte van circa 400m² de mogelijkheid voor kantoor en/of praktijk aan huis. Zeker ook een uniek object voor de paardenliefhebber.

In een prachtige bosrijke omgeving ligt deze villa op fietsafstand van de bruisende binnenstad van Waalwijk met restaurants, theater, musea, diverse scholen en sportvelden (o.a. hockey en voetbal). Ook zijn de uitvalswegen zeer goed bereikbaar.

Indeling
Begane grond:
Via een elektrisch bedienbare poort bereikt u de oprijlaan met voldoende parkeergelegenheid.
De villa beschikt over een hoofdingang en zogenaamde leveranciersingang.
Overdekte hoofdentree.
Imposante centrale ontvangsthal met marmervloer, schouw met sierhaard, garderobehoek, toiletruimte met wandcloset, wastafel in marmerblad, trapopgang naar de 1e verdieping, toegang tot de living, televisie-/werkkamer en woonkeuken.
Middels dubbele deuren bereikt men de zeer sfeervolle, lichte en tuingerichte L-vormige living met parketvloer, bij het zitgedeelte is een zandstenen schouw met hout gestookte open haard en openslaande deuren naar het overdekte terras bij de eethoek.
Televisie-/werkkamer aan de achterzijde met parketvloer en openslaande deuren naar het terras.
De centrale ontvangsthal, toiletruimte, televisie-/werkkamer en living zijn voorzien van een schitterend gewelven plafond.
Woonkeuken met marmervloer, 2 maal openslaande deuren naar het terras en toegang tot de 2e hal.
De keukeninrichting is onder andere voorzien van een kookeiland met granietenblad, 5-pits gaskookplaat met daarboven een roestvrijstalen afzuigkap. Aan de overzijde ook hier weer een marmerblad met 2 roestvrijstalen spoelbakken, koelkast met vriesvak, Imperial stoomoven, Siemens Topline oven en volop kastruimte.
Bijkeuken met marmervloer, aansluitingen ten behoeve van de wasmachine en droger, toegang tot de kelder op stahoogte met tegelvloer, toegang tot 2e hal (zogenaamde leveranciersingang) met marmervloer, vaste kast, toiletruimte met wandcloset, stenen trapopgang naar 1e verdieping. Vanuit de bijkeuken is middels een schuifdeur bereikbaar de inpandige garage met betonvloer, L-vormig eenvoudig keukenblok met 2 roestvrijstalen spoelbakken, kastenwand met koelkast en magnetron, loopdeur naar het terras en openslaande houten garagedeuren naar de parkeerplaatsen. Vanuit de bijkeuken is de andere garage bereikbaar. In deze 2e garage ligt een tegelvloer, is er een royale meterkast, technische ruimte met opstelling van de boiler ten behoeve van de keuken en douche aan de buitenzijde en zijn er 2 maal openslaande houten garagedeuren naar de eerder genoemde parkeerplaatsen.

Eerste verdieping:
Zeer royale overloop met vide, parketvloer, dakkapel aan de voorzijde, afgesloten toegang tot de zolderverdieping, bergkast onder het schuine dak, toegang tot 4 slaapkamers en een badkamer.
Slaapkamer aan de voorzijde met parketvloer en wastafel.
Masterbedroom aan de achterzijde met toegang tot de royale dressingroom met op maat gemaakte kasten en eigen badkamer.
Badkamer aan de achterzijde met marmervloer- en wandtegels, hoek ligbad met Whirlpool, Velux dakraam, royale douchecabine met dubbele hand- en stortdouche, badmeubel met 2 wastafels op marmerblad, wandcloset en design radiator.
Slaapkamer aan de achterzijde met parketvloer en 2 dakkapellen.
Gastenbadkamer aan de voorzijde met marmervloer- en wandtegels, dakkapel, wandcloset, 2 wastafels in meubel en ligbad.
Slaapkamer aan de zijkant met parketvloer en dakkapel, toegang tot slaapkamer en kleine overloop.
Slaapkamer aan de zijkant met parketvloer en dakkapel aan de zijkanten.
Kleine overloop met parketvloer en trap naar de eerder genoemde 2e hal (zogenaamde leveranciersingang).

Zolderverdieping:
Royale overloop met dakkapel, rond gevelraam en toegang tot een slaapkamer en zolderberging.
Slaapkamer met dakkapel aan de zijkant, rond gevelraam en wastafelmeubel.
Zolderberging bestaande uit 3 ruimtes en deze zijn keurig afgewerkt. Hier bevindt zich de verdeler van de vloerverwarming, opstelling van de gas, cv-ketel en boiler.

Tuin:
Bij de woning is een zeer ruim terras van sierbestrating en grijze tegels aanwezig wat uitkijkt over de tuin en het zwembad. Het buitenzwembad is verwarmd en heeft een elektrisch bedienbaar afdekzeil. De apparatuur ten behoeve van het zwembad staat opgesteld in de houten berging. Aan de villa is een buitendouche bevestigd.

De geheel omheinde, parkachtige tuin is ingericht met diverse hoge boompartijen, gazon, borders, taxushagen, buitenverlichting, beregeningsinstallatie en achterop het perceel is een paarden buitenbak aanwezig. De bijhorende paardenboxen (3 stuks) met berging zijn gelegen tegenover de hoofdingang. Deze boxen zijn niet meer in gebruik. Tevens is er nog een houten hondenhok aanwezig.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 25 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Hoewel deze documentatie met de meeste zorg is samengesteld, wordt noch door het NVM-lid, GB Makelaars, noch diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. De documentatie is geen concreet aanbod waaraan u rechten kunt ontlenen.

2.639 m2 6 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview