Moleneind 3,
4861 PK Chaam

€ 995.000,- k.k.

Omschrijving

Introductie
Molen "De Goede Verwachting"

Op een zeldzaam mooie locatie in het lommerrijke buitengebied van Chaam en slechts een paar minuten verwijderd van de dorpskern bieden wij u aan deze unieke molenwoning "De Goede Verwachting" met haar prachtige vergezichten, een scala aan woon- en gebruiksmogelijkheden (waaronder dubbele bewoning), tuin rondom en houten berging.

Graag informeren wij u over de talloze gebruiksmogelijkheden welke dit unieke object te bieden heeft.

Entree

Via de eigen oprit bereikt u de entree van de woning.

Woonkamer

Riante living met houten vloer en allesbrander.
Vanuit deze living een doorgang naar de tuingerichte woonkeuken en een tussenhal met toilet en trapopgang naar de eerste verdieping.

Woonkeuken

De keuken is voorzien van een plavuizen vloer en keukeninrichting met diverse inbouwapparatuur.
Vanuit de keuken zijn toegankelijk de bijkeuken met aansluitpunten t.b.v. wasapparatuur.
Tevens bereikt u middels een gang een toiletruimte en een badkamer.

Leefhal

Deze multifunctionele ruimte met plavuizen vloer en allesbrander beschikt over een eigen entree en biedt toegang tot een slaapkamer en een garderobe/strijkkamer.

Tussenhal & eerste verdieping

Eerdergenoemde tussenhal met trapopgang en loopdeur naar buiten.

Impressie eerste verdieping

Deze ruimte is uitermate geschikt voor de optie tot dubbele bewoning en is op relatief eenvoudige wijze naar believen in te delen.

Badkamer

Ruime badkamer voorzien van inloopdouche, wastafelmeubel en toilet.

Tuin

De rondom de molen gelegen tuin kent diverse terrassen van waaruit u kunt genieten van de prachtige omgeving en haar vergezichten. Uiteraard ontbreekt een in stijl gebouwde berging niet.

Molen "De Goede Verwachting"

In Chaam staat op dit moment nog één molen, namelijk ‘De Goede Verwachting’. Deze molen staat echter een stuk buiten het dorp en vormt daarom minder sterk een onderdeel van het dorpsgezicht en het sociale leven binnen het dorp. De molen ‘Weltevreden’ zal hoogstwaarschijnlijk een belangrijkere rol hebben gespeeld in het dorpsgezicht en het dorpse leven in Chaam. Dit wordt bevestigd in de brief uit 1944 van dhr. Schram waarin hij om subsidie vraagt

Daarnaast heeft de molen waarschijnlijk een rol gespeeld op religieus gebied. Chaam was aan het begin van de 20e eeuw ook populair als bedevaartsoord onder boeren uit de regio. Boeren gingen naar Chaam voor de heilige Antonius Abt wanneer er zieke varkens waren. Op de feestdag van de heilige werd er een zegening van het meel verricht en konden bezoekers zakjes met het gezegende meel afhalen om te vermengen met het veevoer opdat de zieke varkens weer beter werden.

Tot op de dag van vandaag is dit een gebruikelijke traditie in Chaam. Hoogstwaarschijnlijk kwam het meel van de molen ‘Weltevreden" die in het verleden onderdeel uitmaakte van het karakteristieke dorpsgezicht van Chaam.

Chaam

Chaam is een dorp in de gemeente Alphen-Chaam, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het ligt tussen Ulvenhout, Baarle-Nassau en Baarle-Hertog (België). De grootste plaats in de buurt is Breda, op 15 autominuten.
In het dorp bevinden zich diverse winkels, restaurants, scholen en sportvoorzieningen. Het aantal inwoners bedraagt ca. 4.300. Chaam was tot 1997 een zelfstandige gemeente.
Hoewel Chaam omgeven is door landbouwgebied, vindt men op enige afstand een aantal uitgestrekte natuurgebieden, namelijk de Chaamse Bossen in het noordoosten, de Strijbeekse Heide in het westen, en het landgoed Hondsdonk in het noordwesten, alsmede het natuurgebied Chaamse Beken.

Verkoopvoorwaarden
Meetinstructie NEN2580

Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule

Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule

De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 25 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening

Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Disclaimer verkoopbrochure

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Toon meer

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Koopprijs
€ 995.000,-
Aanvaarding
In overleg
Woonoppervlakte
452 m2
Inhoud
2.161 m3
Bouwvorm
Soort object
Woonhuis
Type woning
Vrijstaande woning
Soort
Woonboerderij
Bouwjaar
1830
Bouwvorm
Bestaande bouw
Ligging
Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Overdracht
Woonoppervlakte
452 m2
Perceel oppervlakte
929 m2
Inhoud
2.161 m3
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Energie
Verwarming
CV ketel, Houtkachel
Bouwjaar
2005
Buitenruimte
Tuin
Tuin rondom
Hoofdtuin
Tuin rondom
Achterom
Ja
Kwaliteit
Verzorgd
Bergruimte
Soort
Aangebouwd hout
Voorzieningen
Met vliering
Isolatievormen
Dakisolatie
Parkeergelegenheid
Garage
Geen garage
Voorzieningen
Met vliering
Parkeer faciliteiten
Openbaar parkeren
Dak
Soort dak
Zadeldak
Kwaliteit dak
Pannen
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
Goed tot uitstekend
Onderhoud buiten
Goed tot uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Meer kenmerken

Foto's

Bekijk media

Locatie

Heeft u een vraag of wilt u een bezichtiging inplannen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier. Toch liever bellen? Mag altijd!

DSC04311_V

© 2024 GB-MAKELAARS      Disclaimer      Cookies      Privacyverklaring

×